PROTOOL KFT.
képviseletek:
   REGO-FIX
    SUTTON
   Allied Maxcut
   Pramet
   SGS Tools
levegős gépek, forgácsoló szerszámok    ATA Tools
   Mircona
   GEKA
   Lamina
   

 

 

GEN3SYS - újgenerációs lapka

 
A GEN3SYS az Allied Maxcut Engineering Co. Limited cég egy teljesen új termékcsaládja a cserélhetõ lapkás fúrók terüetén. Az igazi fejlesztés a lapka egyedi geometriájában és bevonatában rejlik. Az AMEC szabadalma, az AM200 bevonat a gyártó szerint akár 25%-al megnöveli a szerszám éltartamát más cégek csúcsminõségű bevonataihoz képest. A lapka kialakítása kiváló forgácskezelést tesz lehetõvé, mindemellett jobb lesz a furat minõsége, a felüete és szigorúbb alaktűréseket lehet betartani a többi fúróhoz viszonyítva. A fent említett bevonatot a cég C1 vagy C2 jelölésű alapanyagaira viszik fel. A C1-es inkább a automata acélokhoz, ötvözetlen és ötvözött acélokhoz, a C2-es pedig melegszilárd, korrózióálló acélokhoz, szerszámacélokhoz, öntvényanyagokhoz, alumínium ötvözetekhez ajánlott. Erre az alapra viszik fel az AMEC által kifejlesztett és levédett bevonatot, az AM200-at.

A betétlapkát azonban más bevonatokkal is lehet kérni. A gyártó az AM200 mellett még 3 bevonatot jelöl meg, úgymint TiAlN, TiCN és TiN bevonatok. A lapka 140 fokos csúcsszöggel készü. Ezek a cserélhetõ betétek 12mm-es átmérõtõl 22mm-ig elérhetõek. A lapka nagyon pontosan illeszkedik a fúrószárba. így nagyon jó az ismétlõképessége és a pontossága.

Magát a lapkát két TORX csavarral lehet a fúrószárba fogni. A pontos befogásról ól illeszkedõ geometria gondoskodik. A készletben mellékelt kulccsal húzhatjuk meg a két csavart. A gyártó katalógusa szerint az AM200-as lapkával átlagosan 150 m/min vágósebességet lehet alkalmazni acéloknál, míg alumíniumnál 350 m/min sebességgel is lehet forgácsolni.
A furatátmérõtõl függõen választhatunk fúrószárat. A szárak hossza az átmérõtõl függõen 3 méretben érhetõ el: 3xD, 5xD és 7xD. A forgácshorony szerint a fúrószár két kivitelben készü: egyenes és csavarthornyú forgácselvezetéssel. Az egyenes hornyút esztergáláshoz ajánlja a gyártó, míg a csavarthornyút függõleges tengelyű marógépekhez.
AMEC cserélhetõ fúrólapkás rendszer, keményfém forgácsolás
A fúrók küönbözõ típusú befogó szárral kaphatók. A szárak peremes és perem nélküi kivitelben készünek. Ezen belü metrikus és hüvelykrendszerű átmérõkkel. A metrikus befogó méretek 20mm és 25mm, a hüvelykrendszerűnél ¾”-os és 1”-os. A szárat lehet kérni lelapolással (weldon rendszerű) vagy a nélkü.


Df dt at Jd