Black Magic termékcsalád

Black Magic fúrók

Black Magic menetfúrók

Black Magic fúrók és 5XD 3XD
Keményfém IK fúrók rozsdamentes acélhoz!
Jellemzők és termékelőnyök:
- Ultra-finom szermcsés micro keményfém alapanyag
- Balzers HELICA bevonat a maximálzt szerszáméltartamért
- Optimalizálst horony- és csúcsszög geometria

A Sutton Tools legújabb VA osztályú fúrótípusa – a Black Magic fúrócsalád – az elérhető legjobb választás a rozsdamentes anyagokban történő furatkészítéshez.
Megbízható, nagyteljesítményű gyártást tesz lehetővé kiemelkedő szerszáméltartam mellett. Az alacsony kopási ráta nem csak az éltartamért, de a fúró pontos munkavégzéséért is, ezáltal pedig a konzisztens furatminőségért.

A Sutton Tools Black Magic fúróit a – szerszáméltartam maximalizálása és a pontos furatkészítés prioritását szem előtt tartva – az alábbi 4 kulcs elem figyelembe vételével tervezték:

1. 30°-os spirálszög különleges optimalizált és erősített mag, „S” típusú csúcsszög geometria
2. Belső hűtésű kivitel – a vágóéleken történő megfelelő hűtés biztosítása érdekében
3. Mikro-geometria – egyedi élkialakítás a rozsdamentes acélokhoz tervezve
4. BALINIT® HELICA bevonat – a konvencionális bevonattal szemben jelentősen csökken az éleken és az élszalagon fellépő kopás.

A Bevonat kiemelkedő oxidációs stabilitása és melegkeménysége jelentősen hozzájárul az erősen igénybevett vágóélek stabilitásához. A többrétegű (multilayer) bevonat-struktúra szignifikánsan csökkenti a törés, töredezés valószínűségét és mértékét. A BALINIT® HELICA bevonattal ellátott szerszám extra-finom felülete a teljes furatmélységen biztosítja a finom és folyamatos forgácselvezetést, ami az alapja annak, hogy Önnek valóban megbízható szerszámot szolgáltassunk. Fentiek révén aknázható ki a fúró geometriájában rejlő lehetőség, ami  révén a Sutton Black Magic fúrói ideális választást jelentenek a legszívósabb alkalmazások esetében is.

Katalógus és technológiai paraméterek:

 

 

Black Magic menetfúrók
PM - HSSE V3 menetfúrók anyagok széles választékához!
Egyeneshornyú (DIN371 és DIN376)

 

Csavarthornyú (DIN371 és DIN376)

Mind egyenes, mind csavarthornyúból elérhetők továbbá MF, UNC, UNF, G méretek

Jellemzők és termékelőnyök:
- Porkohászati gyorsacél alapanyag Co8%, - kiemelkedő szerszáméltartam
- Balzers Hardlube bevonat - a surlódás minimalizálására
- Nagyobb hátszög a könnyebb vágási művelet érdekében (kisebb a hőképződés)
- Anyagok széles választékához, kiemelkedő paraméterekkel alkalmazható univerzális szerszám - csökkenő raktárkészlet és -költségCsökkenő szerszámozási és raktárköltségek
A Sutton tools új, univerzális, nagyteljesítményű menetfúrójával Ön anyagok és anyagcsoportok széles választékán – acél, rozsdamentes acél, alumínium, réz, különböző ötvözetek  - kiváló paraméterekkel és eredménnyel dolgozhat. Az akkurátus szerszámtervezés, az alapanyag választás és a szerszám felületi finomsága révén jelentősen pontosabb menet készül, és javul a menet felületi minősége is. A PM-HSSE V3 alapanyag (vanádium ötvözetű porkohászati gyorsacél) a hagyományos HSS anyaggal szemben finomabb, és homogénebb szemcseszerkezetű. A szerszámot ez az alapanyag még ellenállóbbá, szívósabbá teszi, megtartva az anyag keménységéből fakadó előnyös tulajdonságokat is.
A HARDLUBE többrétegű (multi-layer) PVD bevonat a TiAlN hőstabilitását és keménységét tökéletesen ötvözi a T Tungsten Carbide/Carbon (WC/C) kiemelkedő surlódási és lubrikációs értékeivel és tulajdonságaival.
A lamellás struktúra a kopás során lehetővé teszi a rétegek enyhe mozgását, egymáson történő csúsztatását, így biztosítva az alacsony surlódási együtthatót az érontkezési felületeken.
A Sutton mérnökei a szerszámtervezés során a megfelelő forgácselvezetés érdekében választották a kiváló surlódási együtthatókkal és lubrikációs tulajdonságokkal rendelkező HARDLUBE bevonatot. (száraz megmunkálás, vagy minimálkenés MQL alkalmazása is lehetséges)

Katalógus és Árlista (listaárak)

 
Df dt at Jd