PROTOOL KFT.
képviseletek:
   REGO-FIX
    SUTTON
   Allied Maxcut
   SGS Tools
   Air Turbine
   Mircona
   GEKA
   Lamina
   NES
   

 

 

Black Magic termékcsalád

Black Magic fúrók

Black Magic menetfúrók

Black Magic fúrók és 5XD 3XD
Keményfém IK fúrók rozsdamentes acélhoz!
Jellemzők és termékelőnyök:
- Ultra-finom szermcsés micro keményfém alapanyag
- Balzers HELICA bevonat a maximálzt szerszáméltartamért
- Optimalizálst horony- és csúcsszög geometria

A Sutton Tools legújabb VA osztályú fúrótípusa – a Black Magic fúrócsalád – az elérhető legjobb választás a rozsdamentes anyagokban történő furatkészítéshez.
Megbízható, nagyteljesítményű gyártást tesz lehetővé kiemelkedő szerszáméltartam mellett. Az alacsony kopási ráta nem csak az éltartamért, de a fúró pontos munkavégzéséért is, ezáltal pedig a konzisztens furatminőségért.

A Sutton Tools Black Magic fúróit a – szerszáméltartam maximalizálása és a pontos furatkészítés prioritását szem előtt tartva – az alábbi 4 kulcs elem figyelembe vételével tervezték:

1. 30°-os spirálszög különleges optimalizált és erősített mag, „S” típusú csúcsszög geometria
2. Belső hűtésű kivitel – a vágóéleken történő megfelelő hűtés biztosítása érdekében
3. Mikro-geometria – egyedi élkialakítás a rozsdamentes acélokhoz tervezve
4. BALINIT® HELICA bevonat – a konvencionális bevonattal szemben jelentősen csökken az éleken és az élszalagon fellépő kopás.

A Bevonat kiemelkedő oxidációs stabilitása és melegkeménysége jelentősen hozzájárul az erősen igénybevett vágóélek stabilitásához. A többrétegű (multilayer) bevonat-struktúra szignifikánsan csökkenti a törés, töredezés valószínűségét és mértékét. A BALINIT® HELICA bevonattal ellátott szerszám extra-finom felülete a teljes furatmélységen biztosítja a finom és folyamatos forgácselvezetést, ami az alapja annak, hogy Önnek valóban megbízható szerszámot szolgáltassunk. Fentiek révén aknázható ki a fúró geometriájában rejlő lehetőség, ami  révén a Sutton Black Magic fúrói ideális választást jelentenek a legszívósabb alkalmazások esetében is.

Katalógus és technológiai paraméterek:

 

 

Black Magic menetfúrók
PM - HSSE V3 menetfúrók anyagok széles választékához!
Egyeneshornyú (DIN371 és DIN376)

 

Csavarthornyú (DIN371 és DIN376)

Mind egyenes, mind csavarthornyúból elérhetők továbbá MF, UNC, UNF, G méretek

Jellemzők és termékelőnyök:
- Porkohászati gyorsacél alapanyag Co8%, - kiemelkedő szerszáméltartam
- Balzers Hardlube bevonat - a surlódás minimalizálására
- Nagyobb hátszög a könnyebb vágási művelet érdekében (kisebb a hőképződés)
- Anyagok széles választékához, kiemelkedő paraméterekkel alkalmazható univerzális szerszám - csökkenő raktárkészlet és -költségCsökkenő szerszámozási és raktárköltségek
A Sutton tools új, univerzális, nagyteljesítményű menetfúrójával Ön anyagok és anyagcsoportok széles választékán – acél, rozsdamentes acél, alumínium, réz, különböző ötvözetek  - kiváló paraméterekkel és eredménnyel dolgozhat. Az akkurátus szerszámtervezés, az alapanyag választás és a szerszám felületi finomsága révén jelentősen pontosabb menet készül, és javul a menet felületi minősége is. A PM-HSSE V3 alapanyag (vanádium ötvözetű porkohászati gyorsacél) a hagyományos HSS anyaggal szemben finomabb, és homogénebb szemcseszerkezetű. A szerszámot ez az alapanyag még ellenállóbbá, szívósabbá teszi, megtartva az anyag keménységéből fakadó előnyös tulajdonságokat is.
A HARDLUBE többrétegű (multi-layer) PVD bevonat a TiAlN hőstabilitását és keménységét tökéletesen ötvözi a T Tungsten Carbide/Carbon (WC/C) kiemelkedő surlódási és lubrikációs értékeivel és tulajdonságaival.
A lamellás struktúra a kopás során lehetővé teszi a rétegek enyhe mozgását, egymáson történő csúsztatását, így biztosítva az alacsony surlódási együtthatót az érontkezési felületeken.
A Sutton mérnökei a szerszámtervezés során a megfelelő forgácselvezetés érdekében választották a kiváló surlódási együtthatókkal és lubrikációs tulajdonságokkal rendelkező HARDLUBE bevonatot. (száraz megmunkálás, vagy minimálkenés MQL alkalmazása is lehetséges)

Katalógus és Árlista (listaárak)

 
Df dt at Jd